Bakan Tekin ilk kez dile getirdi! Atamada en çok ihtiyaç duyulan iki branş!

Bakan Tekin ilk kez dile getirdi! Atamada en çok ihtiyaç duyulan iki branş!

Bakan Tekin, Öğretmen Akademisi uygulamasının başlatılacağını duyurduğu andan itibaren bu yıl yapılacak öğretmen atamalarına dair takvimin ne zaman paylaşılacağı merak edildi. Öğretmen adaylarının gündeminde bu konu yer alırken en çok merak edilen bir başka konuya da açıklık getirildi. Bakan Tekin 2024 öğretmen ataması öncesi ilk kez en fazla ihtiyaç duyulan branşları paylaştı

2024 öğretmen atamaları ile ilgili müjdeli haberin verilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde yapılacak kabine toplantısı ile süreç netleşecek. Toplantının ardından bu yıl için alınacak öğretmenlerin ne zaman atanacağına yönelik takvim kamuoyu ile paylaşılacak.

Maliye Bakanlığının “kamuda sıkılaşmaya gidiyoruz” açıklamasının gölgesinde bu yıl ne kadar öğretmen alımı yapılır? Hangi branştan ne kadar öğretmen atanır? sorusu henüz netleşmemişken Bakan Tekin konu ile ilgili ilk kez konuştu. En fazla ihtiyaç duyulacak branşlara dikkat çeken Tekin’in o konuşması büyük ilgi gördü.

En Fazla İhtiyaç Duyulan Branşlar!

Bakan Tekin’in öğretmen atamalarında kadrolara verilecek sayı doğrultusunda rakamların merak edildiği bir dönemde yaptığı bu açıklama epey dikkat çekiciydi. En fazla ihtiyaç duyulan eğitim branşlarına yönelik Tekin şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama yaptığı 130'a yakın branş bulunuyor. Genelde aktif olarak 70-80 alana atama yapılıyor. Öğretmen atamalarında en fazla ihtiyaç özel eğitim öğretmenliği ile sınıf öğretmenliğinde var”

Bakan Tekin'in yaptığı bu açıklama bu yıl öğretmen atama sayısı belli olduğu anda hangi kadrolara daha fazla personel alınacak? konusunda ipucunu vermiş oldu. En fazla ihtiyaç duyulanlar listesinde Tekin’e göre sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği branşları yer alıyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum